30 mars 2006

Våren Är på väg! Snöhögarna har krympt betänkligt de sista dagarna. Men än är det en bit kvar. Jag har haft mycket omkring mig på jobbet och sommartidsomställningen har tagit energi. jag inbillar mig absolut inte att denna situation på något sätt är unik, men väl en förklaring till att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Idag fick jag ett mail som gjorde mig lite glad! Jag har ju efterlyst Margareta Renbergs bok "En tatuerad dams memoarer", och mailet kom från hennes syster Kristina! Som hoppas på att Norstedts ska komma med en återutgivning! Det hoppas jag också på!!!!

Carola

Carola

Jag vet inte om det är ok, men jag lägger upp den här ändå! Jag har hämtat den från Sr:s hemsida. Den finns för övrigt på en massa andra hemsidor också denna dag!

2006-03-18

Ja det är klart att RÄTT LÅT VANN! Inte gillar jag hennes åsikter och Livets Ord står inte högt i kurs hos mig på något sätt. Det har faktiskt med helt andra saker att göra. Carola kan sjunga! Det är inte något tvivel om den saken. Carola har en otrolig scenutstrålning. Hon är bara bäst på sin grej! Så därför var det obegripligt att dessa jurygrupper runt om i landet inte begrep det. Men det visste folket. Så denna gång vann rätt låt!

2006-03-15

2006-0315
© Anita Westin

Det här med copywright. Det är ju hur lätt som helst att stjäla bilder från nätet. Jag tar en  risk som lägger ut mina gamla arkivbilder på det här sättet. I synnerhet om det är kända personer på bilderna. Som den här bilden på Stan Getz. För säkerhets skull har jag minskat ner pixelstorleken så kvalitén ska inte vara alltför bra, men duga på webben. För det andra har jag lagt in ett genomskinligt copywright-tecken.  Jag tycker ju att det skämmer bilden, det gör jag.  Jag vet inte om detta är ett tillräckligt skydd mot stöld. Om det är någon som har bra tips angående detta får ni gärna höra av er.

2006-03-13

Babs Gonzales

© Anita Westin /Babs Gonzales NY 74

Idag har jag varit hemma från jobbet. Dunderförkyld. Så jag har roat mig med att bläddra i mitt gamla bildarkiv. Den här bilden är från sommaren 1974 i New York när jag var där för att fotografera under Newport-festivalen. Mest för Orkesterjournalen, denna fantastiska överlevare inom jazztidskriftsvärlden. Babs Gonzales dök upp back-stage någonstans och gav mig en bok som han hade gett ut. Den finns fortfarande i min bokhylla. Det är underligt det där med bilder som man tagit för en hel del år sedan. När jag tittar på dem minns jag saker som jag inte trodde jag skulle minnas. Som Babs Gonzales. Hur han skrattade. Det smittade. En del tyckte nog han var lite galen.

3 mars 2006

3 mars 2006

Jag glömde presentera den lilla musen som jag träffade igår på min promenad i Hagaparken. Den var fullständigt orädd och skulle ha klättrat uppför mina byxben, om inte jag tagit ett steg tillbaka!

2 mars 2006

36071-17

Igår gick jag på vårsalongen. Gratis inträde p. g. a. att Liljewalchs fyllde 90 år, så jag tog chansen. Det var några år sedan jag var där nu. Vårsalongen var som en enda stor installation. Lite möblemang och lite olika saker. Vilken idé att hänga upp 400 tygväskor på Liljewalchs! Och dessutom döpa det till "Jag orkar inte knulla längre - Vill du ha en väska?" (Väskorna säljs för 300 Kr/st). Måleriet syntes till 17%. Det var inte stort måleri. Nej. Men inte så dåligt heller. Men räddhågat. Som om de som målat tänkt att det är bäst att visa att jag kan teckna så det ser ut som om det var verkligt.  Nån slags pånyttfödd fotorealism med tillägg. 
Nåväl så såg jag det. Andra såg säkert något annat. Men jag kände mig som om jag kom från en annan värld. Och gick genast hem och målade något föreställande, för abstrakt konst kan man ju inte hålla på med det förstod jag ju. Så det blev ett litet blått hus. Vad nu det kan betyda. Suck.