30 april 2006

Valborg. Kungen fyller 60 år och får öppna sina paket. TV:n  är full av hästar, kungligheter, pompa och ståt, blåsorkester och hedersvakter. OBS, detta är ingen mobbning av kungen! Vad jag än tycker om monarkin så bör han få fira sin 60-årsdag! Och känna sig glad en sådan dag! Så Grattis Kungen!

 Bodil Malmsten har fått stort utrymme i SvD:s kulturdel angående bloggmobbning. Det låter inte särskilt trevligt och jag har sett några bloggare som tydligen blivit utsatta att döma av deras egna inlägg om detta. Mobbning i alla former är naturligtvis något som ingen ska behöva tolerera. Nettikett är en sak som alla måste iaktta här i Cyberrymden. Kan man inte det, ja då har man inte här att göra. Blir man ändå utsatt får man koppla på funktionen att stänga av möjligheten till kommentarer. Vilket ju är lite trist, men något bättre alternativ finns inte för tillfället vad jag vet. Kanske behövs det någon hemlig bloggpolis som kan smyga omkring och försöka hitta missbrukare av nettiketten? Någon som också kan gå in och på något sätt mota bort icke-önskvärda existenser?

Tilläggas bör att själv har jag enbart råkat på trevliga och intressanta personer via bloggandet! Och jag skulle leva i fullständig omedvetenhet om dessa problem om jag nu inte hade surfat runt bland andra bloggar. Eller om jag avstått ifrån att läsa löpsedlar och dagstidningar.


25 april 2006

Hektiska dagar. Det betyder att vi närmar oss maj med stormsteg. Och innan jag vet ordet av är det sommar och juni och några veckor som kallas sommarlov och då är det meningen att jag ska hinna allt, jag menar precis allt, som jag inte hinner resten av året. Det är helt enkelt inte klokt egentligen. Men jag tycks aldrig kunna göra någonting åt denna lagbundna årscykel! Om det nu vore så att jag kunde se på mitt arbete som vore det meningen med livet, ja då kanske det skulle vara annorlunda. Nu är inte mitt arbete mitt huvudsakliga livsinnehåll. Det är inte det. Kanske är det bäst att jag försöker inse det nu när jag är en mogen dam. Så att jag verkligen försöker göra något av de saker som jag betraktar som mina absolut tyngsta skäl att fortsätta att gå framåt i detta livet. eller också får jag lov att inse att det inte blir bättre än så här. Och att det är gott nog. För egentligen har jag inte så mycket att beklaga mig över. Egentligen.

19 april 2006

Ett stort grattis och ja må han leva till min pappa som idag fyller 77 år! Nej han kommer inte att läsa den här bloggen, så jag har såklart ringt och sjungit per telefon. Pappa är lite långt borta bara, han bor i Byske i Norra Västerbotten. Det är fint att ha en pappa i livet. Vi umgås mest per telefon men jag hoppas att han kan komma hit ner lagom till Elitloppet. Jag försöker peppa honom så gott jag kan för han gillar trav och Elitloppet är något mycket speciellt i travvärlden. Dessutom skulle det vara väldigt roligt om han kunde komma och hälsa på oss i vårt nya hem. Han har ju aldrig varit här. Jag tror han skulle tycka om det. Även om det är "storstan" för honom.

18 april 2006

18 april 2006

Äntligen! Jag såg de första blåsipporna nere vid Brunnsviken idag! Då är det till slut vår. Även om det är kallt i luften. En ny intressant blogg har också dykt upp samtidigt med blåsipporna: Maneten. Här kommer man nog att finna  en hel del om litteratur och i synnerhet om lyrik.


Brunnsviken, påskafton

Brunnsviken, påskafton

Isen börjar släppa greppet om Brunnsviken! Det är vår! Åtminstone känns det så idag. Strålande sol från klarblå himmel.  Och euforiska fåglar i buskar och träd. Det spirar. Överallt. Och en större hackspett jobbade hårt inne på Norra Kyrkogården.

2 april 2006

Error! Någon äter upp det jag skriver i min huvudblogg i dag. I vart fall kan man inte se det jag har skrivit. Bekymmersamt. Har jag skrivit något olämpligt kanske? Eller publicerat något jag inte borde ha gjort i bildväg? Jag hoppas det ordnar upp sig.