Vinterviken 27 augusti 2006

Vinterviken

En dag fylld. Vid Vinterviken idag. Vägen ut mot vattnet. Ut mot något annat. Den här bilden öppnade sig när vi besökt skulpturens hus. Det var som att stiga in i ett nytt konstverk. Ljuset. Människor som gick omkring under träden. Stillsamt. Levande konstverk. Och i kväll IRL-träff med Haje! Det gjorde också dagen speciell. Ja jag lägger in den i ett särskilt minnesfack.

fortsättning 25 augusti

Ja idag har jag provat nya glasögon. Det var nödvändigt. Jag börjar se dåligt med de jag har. Och 3 för1 är ju inget dåligt erbjudande. I synnerhet som jag får 2 progressiva och 1 par läsglasögon. Nej jag har inte något sorgligt att skriva om. Jag känner mig rätt nöjd. Och glad över att jag har det som jag har det. I morgon ska jag öppna oljefärgstuberna igen!

25 augusti 2006

kråka

Den här ungkråkan backade för ett par duvor (små). Den förstod inte att den i själva verket var större och mer skrämmande. Alltså gick den miste om ett skrovmål på kajen i Waxholm. Just för att den backade.

21 augusti 2006

Nu har jag hittat den predikan som hölls av Anna-Karin Hammar i Storkyrkan under Kärlekens mässa. Här finns den att ladda ner som pdf-fil för den som vill läsa!

19 augusti 2006

19 augusti 2006

En perfekt dag att åka skärgårdsbåt ut till Waxholm. Det var marknad. Roddrace. Och varmt i vattnet.

Kassandra lurpassar

Kassandra lurpassar

Vad kan komma in genom balkongdörren nu då?


Nattkatt

Nattkatt

Nu är det tid att sätta sig på balkongen och spana efter harkrankar! Ja. Det är snart höst. Det märks på kattaktiviteterna om inte annat.


7 augusti 2006

Idag är det dagen efter. Dagen efter Pride. Ett stänk av vemod. Men mest en stilla glädje inombords. Jag har fått vara med om något stort. Paraden ja. Men framför allt avslutningen: Kärlekens Mässa i Storkyrkan. Det var som det brukade med fullsatta bänkrader och mycket folk på läktarna. Det som inte var som det brukade var att vi inte såg skymten av Maranatas kränkande plakat. Och det var inte heller någon vanlig predikan. Det var Anna-Karin Hammar som talade över den kända texten ur Bergspredikan om falska och sanna profeter (av trädets frukt...). Jag skulle önska att den predikan publicerades någonstans. För att den var kristallklar i sina enkla och raka formuleringar. Bara för att någon säger sig vara kristen och därmed anser sig ha tolkningsföreträde, betyder inte det att det är sant, det som den personen säger. Det betyder definitivt inte heller att den personen HAR tolkningsföreträde. Allt handlar om från vilken utsiktspunkt man talar. Sanna profeter är de som gör en gott. Falska är motsatsen. Det ska jag försöka komma ihåg. Nästa gång jag träffar på en profet.

1 augusti 2006

Pride House

Dagens starkaste på Pride House var Josephine  med en performance-föreställning! Wow! Lägg det namnet på minnet!!! Här finns en länk till hennes
hemsida.