22 juni 2006

22 juni 2006

Anna Bell heter hon. Denna ljuvliga fuchsia som nu bor på min balkong. Det är nu 3:e sommaren här och jag tror jag vet något mer om vad som är möjligt och vad som inte är möjligt att förverkliga under en odlingssäsong. Jag har "känt in" miljön och nu ser det ut att bli åt det håll jag vill. Det är en enorm tillfredställelse. Äntligen vågar jag plocka in mina absoluta favoriter, fuchsiorna igen. "Impudence" installerade jag först. När hon såg ut att klara det  kunde jag inte avstå från "Anna Bell". Går det bra så lovar jag mig själv att anstränga mig rejält för att lyckas övervintra damerna. I form av sticklingar. Det är ju det sätt som står till buds när man bor i lägenhet.

Ännu en pensé 11 juni

Ännu en pensé 11 juni


11 juni 2006

11 juni 2006

Den här finns just nu på balkongen. Så förförande vacker.

10 juni 2006

10 juni 2006

Idag är första dagen på mycket länge som jag stigit upp ur sängen och känt energin liksom sprida sig genom hela kroppen! Jag har en vecka kvar att jobba. Men det är en helt annan sak. Nu kan jag tänka framåt och just här och nu.  Jag har mig själv att fundera över och alla idéer som faktiskt lagrats någonstans kan få poppa upp och ta form! Det gör att jag känner mig oerhört rik och mycket privilegierad. Och tacksam att livet vänder! Jag tänker baka en is-chokladkaka och ta med till grannarna när vi ska titta på VM i fotboll. Nej jag vet ingenting om fotboll. Men ändå.

8 juni 2006

vita syrener

Tröttheten dagen före skolavslutningen. Då behöver jag syrener. Bedövande syrener. Och de finns alldeles i närheten av mig. Deras tid är så kort. Och så intensiv. Ända sedan jag var barn har jag haft ett särskilt förhållande till syrener. Kanske för att vi lekte bröllop och använde dem i brudbuketten. Jag fick vara brudgum. För det mesta.

6 juni 2006

Nationaldagen i Stockholm. Jag ber om regn! Inte bara ett stillsamt strilande försommarregn. Utan ett rejält skyfall! Över Rålambshovsparken i synnerhet och området runt omkring. En riktig syndaflod som verkar selektivt!