Mail-art från mig till en vän

mailart


2006-05-20

Ekorre

Liten ekorre bjöds på mat efter regnskuren. Svansen var fortfarande blöt.

16 maj 2006

kassandramatta

Ja här är hon. Vår Kassandra i lektagen. Hon lurpassar. En katt som är 9 år och har leklusten kvar. Av det kan man lära sig något. Om inte annat så kan man lära sig lurpassa.

Passionsblomma

Passionsblomma

Just nu blommar denna skönhet i växthuset på Ulriksdals handelsträdgård!


Skansens stolthet!

lappugglan

Jag tror att det här är 2:a eller möjligen 3:e gången sammanlagt som jag lyckats få syn på lappugglan i sin voljär! Och jag är en ganska trogen skansenbesökare! Men där satt den. Och den här gången verkade det som om den gillade att visa upp sig. Ja nästan som om den poserade när den var medveten om att den satt i en perfekt vinkel! Ugglor tilltalar mig mycket. Jag inbillar mig fortfarande att de är fantastiskt kloka. ÄR den inte fin!!!!


4 april 2006

Biblioteket i mitt liv har i över 25 år varit det lilla Valstabiblioteket i Märsta. Det är dit jag gått både i jobbet och privat. Det är där jag fått all tänkbar hjälp när det gällt att hitta till de där speciella läsupplevelserna som jag traktat efter. Jag flyttade ju för snart två år sedan hit till Solna. Med annat har jag ganska enkelt kunnat släppa banden. Men biblioteket, det har jag hållit kvar. Jag t.o.m. lånar där ibland. Det blir ju lite bökigt när jag lånar stora tjocka konstböcker att frakta dem till och från Märsta. Inte bara bökigt, det är ju lite larvigt också. Det får vara någon måtta med allt. Jag kommer  fortsättningsvis att gå dit då och då. Men det ska jag göra i jobbet. För idag bestämde jag mig. Jag gick in på Solna Stadsbibliotek för första gången. Jag har gått lovar kring det. Kikat in genom de stora glasfönsterna. Men avhållit mig. Det har känts som att vara otrogen på något vis om jag skulle ha gått in där. Men nu är det gjort, jag har ett nytt lånekort och har vandrat omkring i detta ofattbart stora bibliotek! Det har 3 våningar med stora resurser. Och det fanns en trevlig bibliotekarie som så vänligt visade mig till rätta. När jag hittade till lyrikhyllorna trodde jag nästan inte mina ögon! Att det fanns så mycket lyrik på ett enda ställe! Och så mycket noter! Som jag också kan få låna! Jag har börjat försiktigt. Jag lånade två böcker. Och två cd-skivor. Bara för att inte verka alltför ivrig. För jag är helt övertygad om att jag vill att mitt  förhållande till detta nya bibliotek ska vara länge länge. Och då får jag ta det lite lugnt i början.

1 maj 2006

1 maj 2006

Snålblåsig första maj är det minsta man kan säga. Men Göran Persson var i god form på Norra Bantorget och faktiskt värmde han upp publiken  flera grader! Jag måste säga att han gjorde det bra. Det var i vart fall det proffsigaste 1 Maj-framträdandet denna dag. Efter Internationalen skyndade vi oss därifrån, för trots ett bra tjejband, "Örngottet", stod vi inte ut med kylan.