3 konstnärer

Det är så praktiskt! Två gallerier som ligger i samma kvarter ställer ut 3 mycket spännande konstnärer. Jag talar om galleri Nordenhake och Galleri Brändström. På galleri Nordenhake kan man just nu se mycket känsligt och vackert måleri av Scott Olson. Olson är amerikan, 32 år och bor i Ohio, där han i år har utexaminerats från Ohio State University med magister i konst.
Galleri Nordenhake 
Scott Olsons måleri är strukturerat, samtidigt utforskande. Geometrin har en framträdande plats, åtminstone när det gäller hans målningar i olja. Han varierar mellan detaljrikedom och en strängare komposition. Tekniskt är det fantastiskt inspirerande, han blandar och ger när det gäller teknik. Han kammar oljan, han bearbetar med kritor, han ristar och slipar. 
Galleri Nordenhake

Jag associerar direkt till Klee och till Bauhaus. Samtidigt finns det ett klassiskt drag, renässansen är heller inte långt borta. Han har en intensitet i målningarna och arbetar med subtila nyanser.  Ja jag faller direkt! En ung konstnär med denna mognad och detta djup! Det är inte varje dag man får se sådant.

Olson arbetar också med akvarell och tempera på papper. Men i mina ögon blir inte resultatet av detta lika starkt och berörande som hans fantastiskt vackra oljemålningar.

På galleri Brändström exponeras 2 andra konstnärer. Först en stor utställning med arkitekten Tomas Sandell (född 1959).
Galleri Brändström

Utställningen heter "Glashus" och det är också glas som är det dominerande materialet. Hus i glas, hus i vitlackerad plåt, med kyrkan som övervakare och glasflaskor med vackra mönster från 70-talet. Detta är också en väldigt väldigt fin utställning värd ett besök!

Den 3:e konstnären jag möter , finns också på galleri Brändström och det är Jakob Ojanen. Ojanen utexaminerades från Konstfack 2008 och blev uppmärksammad redan då på avgångsutställningen. Sen deltog han i årets upplaga av Vårsalongen på Liljevalchs.
Galleri Brändström

På Brändström har han gjort målningar där han direkt har utgått från galleriets lokaler och det är ett spännande grepp när man upplever sig dels stå mitt i rummet och sedan se rummet visualiserat i målningar!

RSS 2.0